Kapcsolat

Kapcsolat

Ügyfeleink véleménye:

 

 

>> Kovács István (III. kerület)

Sokat gondolgodtunk amíg rászántuk magunkat egy rendszer felszerelésére, de nem bántuk meg. Azóta nyugodtak vagyunk, mert bármikor láthatjuk mi folyik a ház körűl. Köszönjük!


>> Nagy Ferenc (VII. kerület)

Nagyon sok volt a házban a ki és be járkáló egyén és sosem tudtuk, hogy ki és mikor csinál olyat amivel kárt okozhat a háznak. A rendszernek köszönhetően most bármikor megnézhetjük, hogy mikor ki volt a "Tettes".


>> Juhász Károly (Kecskemét)

A kérésünk hamar teljesült és maximális együttműködés után felszereltük a kamerákat, amiket azóta is rendszeresen használunk.


>> Sz. János (XXII. kerület)

Az első kamerákat más szerelte fel nekünk jó pénzért, de sok dolgot nem tudott megoldani amit szerettünk volna. Ezután jöttek hozzánk Szabolcsék és rakták rendbe az összecsapott vezetékeket, kamerákat és beállításokat. Azóta az üzletünkben felszerelt kamerával és mikrofonnal folyamatosan követhetük otthonról az alkalmazottainkat, hogy időben nyitnak vagy zárnak-e és hogyan is kezelik az Ügyfeleinket. Szinte azonnal megoldódik telefonon a problémánk, ha netán elkutyulunk valamit, mert a rendszer több éve tökéletesen működik. A laptopomat is Szabolcs tartja karban, ha problémám akadna.


>> Szerémi T. Ilona (Pest)

Egy olcsó "nagyáruházas" rendszert cseréltettünk le olyan eszközökre amiket nekünk ajánlottak. Megbíztunk az ajánlatukban és ma is megcsináltatnánk, ha nem lenne már meg ! :)


>> P. Antal (Kis és nagykereskedő)

Több kissebb üzletemet is figyelhetem egy helyről, ami hatalmas segítség. A rendszerhez évek óta nem kellett hozzányúlni, csak ha valami bemondta az unalmast, de ebben az esetben is nagyon hamar orvosolva lett a probléma. Amiért külön hálás vagyok, hogy nem csak a kamerák hanem a számítógépeim karbatartását is megoldják nekem.


>> Polnéz szolivilág (XI. kerület)

Már több esetben segített, hogy felszereltük a kamerákat. Volt már lopás, hamis pénz és fegyveres rablásunk is és mindig jól jött, hogy visszakereshettük az eseményeket.


>> Barta Katalin (Üzletvezető)

Sokszor megesett, hogy megvádolták az eladóinkat, hogy nem akkora címletből adnak vissza, mint amit átadtak, elloptak vagy megrongáltak ruhákat. Az üzletet figyelő kamerával ezek kiderítése már nem jelent problémát.


Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Termék keresése

Megosztás

Share/Save/Bookmark

Szak - Szótár

 

Szak - Szótár

Ha valamilyen szakszó érdekli, akkor nézzen itt körbe, hátha megtalálja a választ !


ADSL : Asymmetric Digital Subscriber Line, vagyis Aszimmetrikus Digitális Előfizetői Vonal. Ez egy kommunikációs technológia, ami a hagyományos modemeknél gyorsabb digitális adatátvitelt tesz lehetővé a csavart rézérpárú telefonkábelen. Az ADSL jellemzője, hogy a le és a feltöltési sebesség nem azonos, hanem inkább a letöltési sebességre van kihegyezve általában 8:1 arányban. Ez biztonságtechnikai szempontból nem szerencsés hiszen egy internetre csatlakoztatott rendszert ha el szeretnénk távolról érni, akkor pont a feltöltési sebességet használjuk. Az első generációs ADSL letöltési sebessége 256 kbit/s-tól indul és 8096 kbit/s-ig emelhető, a feltöltésé 64 kbit/s-től 832 kbit/s-ig állítható, de ezek elméleti maximumok, melyek a csomagok méretétől, illetve a telefonközponttól (pontosabban a DSLAM-től) való távolságon múlik.


ADSL2 : Az ADSL továbbfejlesztés első verziója 12 Mbit/s


ADSL2+ : 24 Mbit/s elméleti maximális letöltést tesz lehetővé. Az új szabvány magasabb frekvencia-intervallumon dolgozik, de gyakorlati hatása csak akkor mutatkozik meg, ha a DSLAM (központ) 2 kilométeres körzetében csatlakozunk, afelett csak az első generációs ADSL sebességét nyújtja. Ezen letöltési értékek mellé maximálisan 1 Mbit/s feltöltés lehetséges ezzel a technológiával. (wikipedia)


CCTV : Closed Circuits Television, magyarul a legjobban talán zártláncú televiziónak fordíthajuk. A lényege, hogy külső eszközzel nem lehet betekinteni a rendszerünkbe. Kicsit talán idejétmúlt kifejezés, hiszen az interneten keresztűl már igen sokféle eszközzel és helyről betekinthetünk rendszerünkbe, amennyiben az a világhálóhoz van csatlakoztatva.


Codec : A rögzítő (DVR) által mentett képanyag tömörítési eljárása. Kezdetben a digitális rögzítők főként a gyenge processzoruk (DSP) miatt minden képkockát egy-egy képként mentettek, de ez a módszer nagyon nagy fájlméreteket eredményezett, ezen rögzítők hálózati elérésével probálkoztak egy darabig, de nagyon nehézkes volt, főként a magyar internetes infrastuktúrán. Szerencsére a processzorok gyors fejlődésének köszönhetően, a tömörítési eljárások is sokkal jobbak, kissebbek lettek. Néhány tömörítési eljárás időrendi és méreti sorrendben, kezdve a legkorszerűtlenebbel és legnagyobbal: MJPEG -> MPEG -> MPEG4 -> H.264


DNR vagy D.N.R. : Az angol DIGITAL NOISE REDUCTION rövidítése. Digitális zajcsökkentést jelent, amit a kamera processzora (DSP) képes elvégezni. Főként éjszakai vagy infrával megvilágított képek esetében lehet lényeges.


DVR vagy D.V.R. (asztali vagy PC-alapú) : Az angol Digital Video Recorder szavak röviditése, jelentése digitális képrögzítő. A digitális technikából adódóan a rögzítő lehet 1 (ez elég ritka), 4 (átlagos), 8, 16, 32 csatornás. Minden rögzítőnek megvannak a maga technikai határai: FPS, resolution - felbontás, codec - tömörítés, egyébb funkciók, például kameravezérlés (RS485), hálózati elérés. A rögzítő felbotása lehetőleg ne legyen kissebb mint a kameráink felbontása, mert akkor jóval gyengébb rögzített képet kapunk, mint amit a kameránk tudna. Két alapvető kategóriába sorolhatjuk őket: asztali és PC alapú rögzítő. A PC alapú rögzítőknek manapság nem sok az értelme. A PC alapnak akkor volt létjogosúltsága, amikor a céleszközök még nem voltak elég gyorsak, több feladat (pl. tömörítés és visszajátszás egy időben) elvégzésére. Egy azstali rögzítő összeségében nem csak olcsóbb mint egy erre kiélezett PC, hanem a fogyasztását tekintve sokkal gazdaságosabb.


Feltöltési sebesség : Az a sebesség amit az internetkapcsolatunkkal feltöltési (azaz a központ) irányba el tudunk érni. Egy kamerarendszer szempontjából ez az érdekes, hiszen a rögzítőnk ezen a sebességen tudja majd kűldeni az élő és/vagy rögzített képanyagot. Minél nagyobb ez a sávszélesség, annál gyorsabb és jobb elérést és letöltést érhetünk el távoli helyekről. Egy 4 kamerás rendszer esetében minimum 512 kb/s (fél megabit per second) sebességet szoktunk ajánlani, de ennél kissebbet már nem ajánlunk senkinek.


F.P.S. vagy FPS : Az angol Frame Per Second szavak röviditése, jelentése képkocka per másodperc. Főként rögzítők esetében szoktuk megemlíteni. Minél magasabb ez a szám, annál folyamatosabb lesz a felvételen látható mozgás. Egy hivatalosan, lemezen megvásárolt mozifilm 25-30 képkocka per másodperc sebességgel van rögzítve, de ez biztonságtechnikában 720x576 pixel felbontás esetében 6 F.P.S. felett már jónak, manapság átlagosnak mondható.


HD-SDI : Az angol High Definition - Serial Digital Interface szavak rövidítése, ez a megnevezés a negyfelbontású (720p, 1080p vagy 1920p) kamerák szabványa. Ezen kamerák nagyfelbontású kimenete nem kapcsolható rá a meglévő rögzítők kimenetére és valószínűleg csak a későbbi rögzítők tudják majd kezelni a hagyományos és a HD kamerák jelét is egyaránt. A legtöbb HD kamera rendelkezik hagyományos analóg videó kimenettel is, de ezen csak a normál felbontású (max. 720x576) kép jelét rögzíthetjük. Amit még nem árt tudni, hogy egy jobb minőségű RG59-es kábelen már elvezethető a HD jel, de jelenleg csavart érpáras (UTP) vezetékezésen nem megoldott a jelvezetés !


IP cím (address) : Internet Protocol cím. Ezt a legjobban az irányítószámhoz lehet hasonlítani. Minden internetkapcsolathoz tartozik egy ilyen cím. Ennek a címnek az alapján tudja a szerver, hogy a kérés honnan jött és az adatot hová kell továbbítani. Az internetkapcsolatok szempontjából kétféle lehetőség létezik, a FIX IP címes és a Dinamikus (változó) IP címes kapcsolat. Kamerarendszerek szempontjából a FIX IP címes kapcsolat a legjobb, viszont ezért a legtöbb szolgáltató plusz havidíjat kér.


Kábeles internet : Egy sokkal gyorsabb internet kapcsolódási lehetőség az ADSL-nél. Régebben a kábeles internet le és feltöltési sebességét nem szabályozták, hanem adott volt egy fix sávszélesség, amit nulla letöltés mellett akár teljes mértékben ki tudtuk használni feltöltésre. Manapság már szabályozzák ezt az arányt, de a sebbességét és az árát tekintve mindenképpen jobb és sokkal gyorsabb megoldás a telefonvonali ADSL szolgáltatásoknál. Kezdetben szinte minden kábeles előfizetés FIX IP-vel rendelkezett, de manapság a legtöbb szolgáltatónál már ezért is külön kell fizetnünk.


Letöltési sebesség : Az a sebesség amit az internetkapcsolatunkkal letöltésre használhatunk. Biztonságtechnikai szempontból ez nekünk nem különösebben érdekes.


OSD vagy O.S.D. : Az angol ON SCREEN DISPLAY rövidítése. Azt jelenti, hogy az eszköz (kamera vagy DVR) a karakteres vagy grafikus beállító menüjét megjeleníti a kijelzőnkön keresztűl.


PPPoE : Point-to-Point Protocol over Ethernet. Két pont közti közvetlen kapcsolat, hálózaton keresztűl. A laikusok számára talán elég annyit tudni, hogy ezt a protokolt főként a telefonvonalon szolgáltatott ADSL internethozzáféréseknél használják.


Resolution : Magyarul felbontást jelent. Említeni szoktuk a rögzítők és kamerák esetében is.


RS-485 : Soros adatátviteli rendszer. Általában külső eszközök (kamerák, speed-dome vezérlők, DVR-ek) összekapcsolására szolgál és lehetővé teszi hogy a külső eszközöket irányítsuk, beállításait módosítsuk. A szabvány szerint árnyékolt, csavart érpáron kell vezetni. Egy hálózaton minden eszköznek külön címet és ugynazon BaudRate-et kell beállítani. Ezen funkció használata csak olyan eszközökkel lehetséges, amelyek képesek valamilyen extra funkcióra, pl. kamerák esetén mozgásra és zoomolásra. (Lásd: Speed-Dome) Egy egyszerű kamera semmi ilyen extra funkciót nem tud !


Speed-Dome : Azon kamerákat nevezzük így, amelyek gyors X és Y tengelyű mozgásra, nagy zoomolásra képesek egy előre programozott "útvonal - Tour" vagy külső (RS485) vezérlés hatására. Ilyen kamerákat láthatunk közterületeken, főként utcasarkokon és nagyobb bevásárlóközpontokban, hipermarketekben. Olyan helyeken szoktuk alkalmazni/ajánlani, ahol szükség lehet külső megfigyelő esetleges beavatkozására (pl. egy személy követésére) vagy mondjuk szabályos időközönként egy bizonyos pontra történő ráközelítésre. Ezen kamerák ára elég drága, hiszen mind a kameraegység, mind az optika, mind a mechanika a nagy igénybevételhez mérten van összeválogatva. Létezik beltéri és kültéri változatban is.


Tour : Tournak nevezzük azt az előre beállított útvonalat, aminek hatására a kamera egy állandó mozdulatsort ismétel. (X és Y mozgás, Zoomolás)


WDR vagy W.D.R. : Az angol WIDE DYNAMIC RANGE kifejezés rövidítése. Magyarra talán úgy fordíthajuk, hogy: Széles Dinamika Tartomány. Ez, a kamerák olyan funkciója, ami pixelenként dolgozza fel a képek fényerő adatait. Így az egy képen belüli fényerő különbség is feldolgozható, például a kép nem vakítható el reflektorral vagy kocsi fényszóróval. Az ilyen funkcióval rendelkező kamerával olvasható le pl. az olyan autó rendszáma, aminek világít a fényszórója. A kamera nem sötétíti vagy világosítja ki az egész képet egy kis képrészlet fényerőváltozása miatt.


FOLYAMATOSAN BŐVÍTJÜK!

Skype

My status

 

DRAPP Linkkatalógus megfigyelokamerak.hu ARTidas linkgyűjtemény Linkkatalógusok linkgyűjtemény Ingyenes weboldal kereső és linkkatalógus WQW webkatalógus Webkatalógus Pagerank ellenőrzés

Linkorigo.net linkgyűjtemény Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény Webkat.hu linkgyűjtemény

Linkgyûjtemény
Magyar
Reklámpiac

Lapozz.hu linkgyűjtemény


| Summa-Account Bt.| BDS.HU Linkcenter| SEO - Keresőoptimalizálás | Linkkatalógus |


Ha esetleg bannert cserélne velünk: