Kapcsolat

Kapcsolat

Ügyfeleink véleménye:

 

 

>> Kovács István (III. kerület)

Sokat gondolgodtunk amíg rászántuk magunkat egy rendszer felszerelésére, de nem bántuk meg. Azóta nyugodtak vagyunk, mert bármikor láthatjuk mi folyik a ház körűl. Köszönjük!


>> Nagy Ferenc (VII. kerület)

Nagyon sok volt a házban a ki és be járkáló egyén és sosem tudtuk, hogy ki és mikor csinál olyat amivel kárt okozhat a háznak. A rendszernek köszönhetően most bármikor megnézhetjük, hogy mikor ki volt a "Tettes".


>> Juhász Károly (Kecskemét)

A kérésünk hamar teljesült és maximális együttműködés után felszereltük a kamerákat, amiket azóta is rendszeresen használunk.


>> Sz. János (XXII. kerület)

Az első kamerákat más szerelte fel nekünk jó pénzért, de sok dolgot nem tudott megoldani amit szerettünk volna. Ezután jöttek hozzánk Szabolcsék és rakták rendbe az összecsapott vezetékeket, kamerákat és beállításokat. Azóta az üzletünkben felszerelt kamerával és mikrofonnal folyamatosan követhetük otthonról az alkalmazottainkat, hogy időben nyitnak vagy zárnak-e és hogyan is kezelik az Ügyfeleinket. Szinte azonnal megoldódik telefonon a problémánk, ha netán elkutyulunk valamit, mert a rendszer több éve tökéletesen működik. A laptopomat is Szabolcs tartja karban, ha problémám akadna.


>> Szerémi T. Ilona (Pest)

Egy olcsó "nagyáruházas" rendszert cseréltettünk le olyan eszközökre amiket nekünk ajánlottak. Megbíztunk az ajánlatukban és ma is megcsináltatnánk, ha nem lenne már meg ! :)


>> P. Antal (Kis és nagykereskedő)

Több kissebb üzletemet is figyelhetem egy helyről, ami hatalmas segítség. A rendszerhez évek óta nem kellett hozzányúlni, csak ha valami bemondta az unalmast, de ebben az esetben is nagyon hamar orvosolva lett a probléma. Amiért külön hálás vagyok, hogy nem csak a kamerák hanem a számítógépeim karbatartását is megoldják nekem.


>> Polnéz szolivilág (XI. kerület)

Már több esetben segített, hogy felszereltük a kamerákat. Volt már lopás, hamis pénz és fegyveres rablásunk is és mindig jól jött, hogy visszakereshettük az eseményeket.


>> Barta Katalin (Üzletvezető)

Sokszor megesett, hogy megvádolták az eladóinkat, hogy nem akkora címletből adnak vissza, mint amit átadtak, elloptak vagy megrongáltak ruhákat. Az üzletet figyelő kamerával ezek kiderítése már nem jelent problémát.


Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Termék keresése

Megosztás

Share/Save/Bookmark

TECHNIKAI MEGOLDÁSOK

 

Mikor belecsöppentem a videkamerák világába, még szenzációnak számított egy 300 TVsor feletti kamera, pláne ha még színes is volt. Ez egy VHS videó minőségnek felel meg. Aztán szép lassan elindult ez a szám felfelé míg manapság már 700 sor felett (akár 960 sor) tartunk és biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan változni fog, hiszen eddig a DVD (720x576 pixel) diktálta a számokat, ma pedig a HD, Blueray és egyéb nagyfelbontású megjelenítő eszközök. Eddig csak IP rendszerek voltak képesek nagy 1, 3, 5, stb. megapixeles képeket készíteni, de hamarosan a hagyományos kamerák is el fogják érni ezen szintek alját biztosan és talán még a közepét is.

Első sorban azt kell eldöntenünk mire szeretnénk pontosan a megfigyelést és milyen rendszert szeretnénk kiépíteni.

  1. Hagyományos rendszer
  2. IP alapú rendszer

A két típust között minőségi és pénzbeli különbség is jócskán akad. Egy minőségi hagyományos és egy márkás IP alapú eszközök között akár tízszeres árkülönbség is lehet. A közhiedelemmel ellentétben egy biztonságos IP alapú rendszernek érdemes új hálózatot építeni és nem a meglévőre illeszteni, már csak a tetemes adatforgalom miatt sem. Manapság már a hagyományos "asztali" rögzítőket is remekül el lehet érni Interneten keresztűl bárhonnan és szinte bármiről, legyen az okostelefon (Androidos, Iphone, Blackberry, WinPhone) vagy netbook, notebook, asztali PC. Sajnos évek óta tartja magát az a tény, hogy az ilyen eszközök elérését nem az eszközök nehezítik meg, hanem a hazai internetszolgáltatók ! Állíthatom, hogy ezen a téren KATASZTRÓFÁLIS a helyzet ! Kezdetben még az MJPEG tömörítékor ráfogtuk, a tömörítés milyenségére az akadozó elérést, de egy H.264 tömörítésnél már nem mondhatjuk el ugyanezt. Az ár/érték arány miatt nem is taglalom részletesen az IP alapú rendszereket, ha valaki ilyet szeretne, akkor arról külön felvilágosítást adhatok egy személyes megbeszélésen, vagy keressen rá a Google-ben az AXIS szóra és ámúljon az árakon.

 

Minden megfigyelőrendszer (nagyon leegyszerűsítve), 4 fő elemre bontható:

  1. Kamerák
  2. Vezetékek+csatlakozások
  3. Rögzítő
  4. Tápegység

Ha ezekből akár egy is gyenge, a rendszerünk annyit fog érni, amennyit a leggyengébb láncszem ! Nagyon fontos az eszközök párosítása, összeállítása, ugyanis egy nagyon jó kamera egy rossz rögzítővel vagy éppen fordítva, értékelhetettlenné teheti a bizonyításhoz szükséges képet. Sajnos el kell felejtenünk az akciófilmekben látott megoldásokat, tehát egy rögzített kép részletének kinagyításakor nem fogunk éles, fényképszerű képet kapni, ezért igyekezni kell a veszélyeztetett/sérthető terület minél jobb lefedéséről, a kamerák minél jobb beállításáról és a látószög helyes kiválasztásáról. A sokkal drágább IP kamerák esetében, amik már 1, 3, vagy akár 5 megapixeles képeket képesek közvetíteni, lehetőség van a részletek jobb minőségű nagyítására, de ezen kamerák képeinek rögzítése és közvetítése jóval nagyobb anyagi és technikai hátteret igényel. Csak gondoljunk arra, hogy egy 5 megapixeles fényképező képe mekkora méretű fájl. Ebből kell másodpercenként legalább 3 (jobb esetben 6) képet (Frame) továbbítanunk a hálózaton, majd pedig rögzítenünk. Egy rosszúl paraméterezett és gyenge eszközökből összerakott hálózat pillanatok alatt le is állhat !

alt

Kamerák helyes kiválasztása:

Aki járatos a témában, az tudja, hogy viszonylag kevés olyan gyártó van, aki mélyebben foglalkozik a biztonsági kamerák érzékelőinek (CCD, CMOS) és jelfeldolgozójának (DSP) fejlesztésével.  Ilyen a Sony és a Sharp, valamint a Samsung. Ha az egyik kitalál valamit (lásd: például a Samsung SENS-UP funkciója), a másik azonnal ott van a nyomában egy merőben hasonló, ha nem ugyanolyan megoldással. Mivel csodák nincsenek, ezen alkatrészeket is Kínában gyártják, tehát sokszor előbb megjelenik egy olcsóbb verzió belőle, mint maga a fejlesztőé és ami szomorú, hogy az Ő DSP-jével. Ilyen a Samsung fejlesztette Winner chipset. Nagyon fontos a kamerák helyes kiválasztása. Nem mindegy, hogy bel vagy kültérre, hagyományos (BOX) vagy infravetős (IR) esetleg dome (DOME) kamerát szeretnék feltenni. A környezeti viszonyok is fontosak, hogy időjárásálló házba, fűthető kameraházba, netán csak egyszerű tartóra (beltéren) kell e szerelni azokat. Néhány alapvető típus látható az alábbi képen:

Évekig voltam egy vezető hazai biztonságtechnikai cég videós műszaki tanácsadója és nekem elhihetik, hogy elképesztő kik (pl: volt hentes) és milyen munkákat képesek átadni. Több éves szerviztapasztalattal a hátam mögött csak olyan eszközök telepítésével foglalkozom, amelyek működése és minősége kifogástalan. Meglévő rendszerek felújításánál tapasztaltam, hogy a cél nem mindíg a tökéletesség volt, hanem esetleg a folyamatos karbantartás szükségessége. A célom, hogy a megrendelővel lehetőleg minél kevesebbszer találkozzam vagy ha mégis akkor azt azért tegyem, hogy újabb rendszer felszerelését egyeztessem...

Szükség esetén az internet kapcsolathoz csatlakozást (pl.: vezetékelést, router beállítást, stb.) és a távoli eléréshez szükséges programok installálását is elvégzem, bemutatom és betanítom.

 

Az általam telepített rendszerre 1 év teljeskörű és plusz fél év ingyenes javítási garanciát vállalok !

alt

Ha bármilyen kérdése lenne kamerázással vagy a rögzítéssel kapcsolatban, keressen bizalommal !

Tekintse meg REFERENCIA oldalunkat vagy keressen minket az elérhetőségeink valamelyikén !

alt

Skype

My status

 

DRAPP Linkkatalógus megfigyelokamerak.hu ARTidas linkgyűjtemény Linkkatalógusok linkgyűjtemény Ingyenes weboldal kereső és linkkatalógus WQW webkatalógus Webkatalógus Pagerank ellenőrzés

Linkorigo.net linkgyűjtemény Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény Webkat.hu linkgyűjtemény

Linkgyûjtemény
Magyar
Reklámpiac

Lapozz.hu linkgyűjtemény


| Summa-Account Bt.| BDS.HU Linkcenter| SEO - Keresőoptimalizálás | Linkkatalógus |


Ha esetleg bannert cserélne velünk: